תופעות הלוואי ההרסניות של הטיפול עם interferonי(IFN) במקרי דלקת נגיפית מסוג Cי(Hepatitis C Virus – HCV) הביאו לצורך בשימוש בתרופות אנטי-ויראליות ישירות (Direct Anti-viral Agents – DAAs).
עוד בעניין דומה
במחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת The Egyptian Journal of Internal Medicine ביקשו החוקרים להעריך את היעילות והבטיחות של 2 פרוטוקולי טיפול מצריים בהם נעשה שימוש במשלבי תרופות DAA.
למחקר רטרוספקטיבי זה גויסו 139 מטופלים עם HCV אשר הוקצו ל-2 קבוצות. הקבוצה הראשונה (Gp1) כללה את אלו אשר טופלו עם Sofosbuvirי(SOF), Daclatasvirי(DCV), Simeprevirי(SMV) ו- Ribavirinי(RBV). הקבוצה השנייה (Gp2) כללה את אלו אשר טופלו עם Sofosbuvirי(SOF), Ombitasvirי(OMB), Paritaprevirי(PTV), Ritonavirי(RTV) ו-Ribavirinי(RBV). ההקצאה לקבוצות נעשתה על פי הפרוטוקול אשר נרשם לכל אחד מהנבדקים. המשתתפים טופלו במהלך 12 שבועות. מידע אודות הבדיקות הגופניות, מצב הבסיס המעבדתי ונתוני סוף הטיפול נאספו כולם מרישומי המטופלים ושימשו להשוואה בין הקבוצות.
מתוצאות המחקר עלה כי הן קבוצת Gp1 והן קבוצת Gp2 השלימו רמות תגובה וירולוגית (Virologic response rates – SVR) משמעותיות אשר עמדו על 96.6% ו-95.1%, בהתאמה. בשתי הקבוצות הודגמה ירידה מובהקת ברמות המוגלובין, ALT ו-ASTי(P<0.05). רמת הבילירובין הכולל עלו באופן מובהק ב-2 הקבוצות (P=0.002 ו-P<0.001, בהתאמה). באשר לרמות הקריאטינין, בקבוצת Gp1 הודגמה עלייה מובהקת (P=0.002), זאת לעומת קבוצת Gp2 בה קריאטינין נותר יציב וללא שינוי. בקרב שתי הקבוצות, תופעות הלוואי המדווחות ביותר היו כאב ראש ועייפות.
תוצאות מחקר זה הדגימו יעילות לטיפול ב-HCV בקרב שתי הקבוצות. למרות שהטיפולים היו כרוכים בתופעות לוואי נסבלות, הוצא טיפול אחר אשר מנע את תופעות הלוואי הללו, וזאת לטובת המטופלים המצרים המאובחנים עם HCV.
מקור: