חדשות

פורסם השנתון הסטטיסטי בנושא בריאות החברה הערבית בישראל

על אף על שיפור במדדי בריאות מרכזיים, עדיין קיימים פערי בריאות לא מבוטלים בין יהודים לערבים, המתבטאים במדדי תמותה ותחלואה גבוהים באוכלוסיה הערבית, בהשמנה, עישון, תזונה ומודעות לאורח חיים בריא

בריאות החברה הערבית. צילום: אילוסטרציה

החברה לקידום בריאות האוכלוסיה הערבית בישראל פרסמה לאחרונה את השנתון הסטטיסטי המעודכן המרכז את המידע העיקרי בנושאי בריאות בחברה הערבית בישראל. המידע בשנתון מחולק לסוגיות עיקריות, ביניהן תוחלת החיים, איכות החיים, צריכת שירותי בריאות, דפוסי התחסנות ואורח חיים.

לדברי פרופ' בשארה בשאראת, יו"ר החברה לקידום בריאות האוכלוסיה הערבית, הפרסום אמור לחשוף בפני קובעי המדיניות והגורמים הרלוונטיים את המידע הסטטיסטי העיקרי בנושאי בריאות בחברה הערבית בישראל, תוך השוואה למתרחש בחברה היהודית.

על פי הנתונים המוצגים בדו"ח, המבוסס על מגוון רחב של מאגרי מידע סטטיסטיים, שמקורם בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הבריאות, ניתן להצביע על שיפור עצום במדדי בריאות מרכזיים כגון תוחלת חיים ותמותת תינוקות הן באוכלוסיה הערבית והן בחברה הישראלית כולה לאורך השנים. מאידך, על אף השיפור הכללי, עדיין קיימים פערי בריאות לא מבוטלים בין יהודים לערבים - לרעת האחרונים, הן בקרב נשים והן בקרב גברים. הללו באים לידי ביטוי לא רק במדדי תמותה ותחלואה, אלא גם בהיבטים נוספים בהם מוגבלות, התנהגויות בריאות כגון עישון ותזונה, בהערכת בריאות עצמית ועוד.

לעיון בשנתון הסטטיסטי המלא – ליחצו כאן

נושאים קשורים:  פרופ' בשארה בשאראת,  בריאות החברה הערבית,  אוכלוסיה ערבית,  חדשות
תגובות