25 אנשי דת מוסלמים משתתפים בקורס הכשרה ראשון מסוגו בישראל שבו יקבלו מנהיגי הדת כלים להעלאת המודעות בקרב הקהילה שלהם לאורח חיים בריא.
עוד בעניין דומה
התכנית, המשלבת מנהיגות דתית בקידום בריאות הקהילה, הושקה לאחרונה על ידי ספרת הסוכרת בגליל בשיתוף משרד הפנים ומתמקדת בהתמודדות עם סוכרת והשמנת יתר באוכלוסיה הערבית באמצעות מודל ייחודי לגישור על פערי בריאות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל.
התכנית, הכוללת הכשרה אינטנסיבית של 42 שעות אקדמיות, מקיפה נושאים קליניים מרכזיים כגון אפידמיולוגיה של סוכרת והשמנת יתר באוכלוסיה הערבית, סיבוכי המחלה, חשיבות האבחון המוקדם והשפעות גורמי סיכון כמו עישון על מהלך המחלה. בנוסף, התכנית כוללת היבטים פסיכוסוציאליים של המחלה, כולל השפעת הסטרס על איזון הסוכרת והיענות לטיפול.
הקורס מתקיים בכפר קרע ויכלול שישה מפגשים בהנחיית רופאים ואנשי מקצוע שיעבירו הרצאות במגוון נושאים כולל סוכרת והשמנת יתר; כלים ומיומנויות להעברת מסרים לקהל, תזונה בריאה ובריאות הפה והשיניים, בדיקות סינון וגילוי מוקדם של סוכרת. כמו כן יתקיים פאנל עם חולי סוכרת לשיתוף בקשיים בהתמודדות עם המחלה.
במפגש הפתיחה הציג מנהל הספרה פרופ' נעים שחאדה את חזונו לצמצום פערי הבריאות הגדולים בצפון: "לכם, אנשי הדת, יש חשיבות מאד גדולה. אנחנו זקוקים לכם כשותפים בתהליך להגברת המודעות וחינוך לבריאות כדי ליצור שינוי לאורך זמן שישפר את תמונת המצב הנוכחית ויסייע במניעת מחלות כרוניות".
נסים עאסי, מלווה רשויות בספרה המוביל את הקורס, אמר כי "80% מגורמי ההשפעה על בריאות האוכלוסיה הם חברתיים, בעוד שלמערכת הבריאות השפעה של 20% בלבד. לכן, חשוב לנו לרתום את מנהיגי הקהילה כדי להשפיע ולשפר את איכות החיים ואורח החיים של תושבי הצפון".
ספֵרת הסוכרת בגליל, מיסודה של הפקולטה לרפואה של בר אילן וקרן ראסל ברי, הוקמה בשנת 2021 במטרה לפעול לצמצום פערי התחלואה בסוכרת והשמנת היתר באזור הגליל.