חדשות

השר בוסו נפגש עם הפורום האקדמי לקידום בריאות בחברה הערבית

במפגש נדונו דרכים לקידום שוויון בבריאות ולשיפור איכות השירותים הרפואיים ביישובי הפריפריה, כמו גם סוגיית המחסור בייצוג החברה הערבית בדרגים בכירים במערכת הבריאות

נציגי הפורום האקדמי לקידום הבריאות בחברה הערבית עם שר הבריאות אוריאל בוסו. צילום: באדיבות הפורום

הפורום האקדמי לקידום הבריאות בחברה הערבית קיים אתמול (א') מפגש עם שר הבריאות אוריאל בוסו. האירוע, שנערך בבית מלון רמאדה נוף הגליל, עסק באתגרים ובהזדמנויות לקידום בריאות בחברה הערבית בישראל.

הפורום האקדמי לקידום הבריאות בחברה הערבית הוא גוף המאגד אנשי מקצוע, חוקרים ומובילי דעה במטרה לקדם שוויון בתחום הבריאות, לשפר את איכות השירותים הרפואיים ולהעצים את החברה הערבית.

במהלך המפגש הודגש אחד האתגרים העיקריים של מערכת הבריאות: פערים משמעותיים בין המרכז לפריפריה, הכוללים פערים בזמינות שירותי הבריאות ובאיכותם, לצד מחסור בייצוג של החברה הערבית בדרגים בכירים ובתפקידי קבלת החלטות במערכת הבריאות.

אי שוויון בבריאות מושפע מגורמים מחוץ למערכת הבריאות, ביניהם אי שוויון כלכלי ועוני, המהווים גורמים מרכזיים לבריאות טובה פחות ולפערי בריאות. מנתוני הפורום עולה כי מחצית מהמשפחות הערביות בישראל עניות וחיות בתנאי חיים וסביבה (תשתיות ופינוי אשפה, מדרכות וכבישים, תנאי חיים המאפשרים פעילות גופנית, פנאי ומשחק) ירודים.

הנתונים מצביעים על פערים משמעותיים במדדי בריאות ותחלואה בין האוכלוסיה היהודית לערבית. כך לדוגמה, תוחלת חיים (נתוני 2022) בנשים יהודיות עמדה על 85.2 (כיום 85.7) שנה, ובערביות - 82.1 שנה. גברים יהודים -81.7 (כיום ללא שינוי) שנה וערבים - 77.5 שנה.

על פי הנתונים, היארעות סוכרת גבוהה פי 2.3 בחברה הערבית לעומת היהודית, מחלות לב - פי 1.5, מחלות כליה - פי 1.7 ומטופלי דיאליזה - פי שלושה בחברה הערבית לעומת היהודית. חלה גם עלייה יחסית בהיארעות סרטן בחברה הערבית.

השר בוסו התייחס לאתגרים: "מערכת הבריאות בישראל שואפת לשוויון מלא ומתן שירותים איכותיים ומותאמים לכלל האוכלוסיות במדינה, כולל החברה הערבית. אנו פועלים לגיוון בכוח האדם במערכת הבריאות ובקידום ייצוג ראוי של כלל האוכלוסיות בתפקידים בכירים. כמו כן, משרד הבריאות מחויב לצמצם את הפערים בין המרכז לפריפריה באמצעות שדרוג השירותים והקצאת משאבים שוויונית".

במהלך המפגש הוצג חזון הפורום והפעילות המתוכננת לשנים הקרובות, נדונו אתגרים מרכזיים בתחום הבריאות לצד פתרונות מעשיים בהובלת מומחים ובעלי עניין והושם דגש על שיתופי פעולה בין מערכת הבריאות למגזרים שונים לצורך קידום השוויון בבריאות.

ד"ר עביר סלימאן, מנכ"לית הפורום, אמרה כי "אנו רואים בשר הבריאות אוריאל בוסו שותף אסטרטגי במאמץ לקידום בריאות בחברה הערבית ומודים לו על הנכונות להקשיב ולהבין את הצרכים הייחודיים של החברה שלנו ועל פועלו למען צמצום הפערים בין כל חלקי החברה הישראלית ובין הפריפריה למרכז. אנו מחויבים להמשיך בעשייה, תוך שילוב מומחים, קובעי מדיניות ופעילים חברתיים, כדי להביא לשינוי ממשי".

יו"ר הפורום, עו"ד מוראד מפרע, הוסיף כי "הפורום האקדמי לקידום הבריאות פועל מתוך חזון ברור לשיפור איכות החיים בחברה הערבית. שיתוף הפעולה עם משרד הבריאות הוא קריטי להצלחת המשימה שלנו. המפגש היום מסמל את תחילתו של תהליך חשוב שבכוחו להשפיע על כלל מערכת הבריאות לטובת כל אזרחי המדינה".

נושאים קשורים:  ד"ר עביר סלימאן,  עו"ד מוראד מפרע,  חברה ערבית,  פריפריה,  שר הבריאות,  חדשות,  פערי בריאות,  הפורום האקדמי לקידום הבריאות בחברה הערבית
תגובות