חדשות

גם ברמב"ם: הקורס לטרמינולוגיה רפואית לבוגרי רפואה בחו"ל מהחברה הערבית

הקורס שיתקיים בבתי החולים ברזילי ורמב"ם יסייע לבוגריו בשילובם כרופאים במערכת הבריאות בישראל ויתרגל עימם את אוצר המילים והמונחים הרפואיים בעברית שבהם נעשה שימוש בארץ

סטודנטית לרפואה. אילוסטרציה

לא רק במרכז הרפואי ברזילי: משרד הבריאות הודיע הבוקר (ה') שהקורס לטרמינולוגיה רפואית עבור בוגרי רפואה בחו"ל מקרב האוכלוסיה הערבית בישראל יתקיים גם במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. שלשום נמסר כי יפתח קורס כזה בבית החולים ברזילי באשקלון.

ההרשמה לקורס ברמב"ם, כמו זו שעליה הודיע המשרד לגבי הקורס ב"ברזילי", כבר החלה ומטרות הקורס זהות: לסייע לבוגרי הקורס בשילובם כרופאים במערכת הבריאות בישראל; לספק את אוצר המילים והמונחים הרפואיים בעברית שבהם נעשה שימוש במערכת הבריאות בארץ; לבסס את מיומנויות הכתיבה הפונקציונלית הנדרשת מהרופאים כמו מילוי טפסים, סיכום מחלה, הפניות, מכתבי שחרור/ אשפוז, כרטיס מטופל, תיעוד וכו'.

אוכלוסיית היעד היא: 25 בוגרי רפואה בחו"ל מקרב האוכלוסיה הערבית שעמדו בהצלחה בבחינת הרישוי למקצוע הרפואה וטרם השתלבו בסטאז' במערכת הבריאות. לאור מגבלות הקורונה ייתכן שחלקים מהקורס או כולו יועברו תוך שימוש באמצעי למידה מרחוק.

ההרשמה תימשך עד 10 בספטמבר והקורס ברמב"ם יתקיים בין 12 באוקטובר ל-19 בנובמבר, בימים א', ב', ה', בשעות 09:00 עד 14:00 והיקפו 17 מפגשים ובסך הכל 100 שעות הוראה אקדמיות. תהליך המיון לקורס יכלול מבחן רמה בשפה העברית באופן מקוון, ראיון אישי באמצעות אפליקציית זום והתחייבות לעמוד בדרישות הקורס. דמי ההשתתפות: 750 שקל. הקבלה תהיה רק בסיס שיקולים מקצועיים ובהתאמה לתוצאות תהליך המיון.

נושאים קשורים:  לימודי רפואה בחו"ל,  רופאים ערבים,  טרמינולוגיה רפואית,  קורס,  השפה העברית,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
21.08.2020, 12:46

יוזמה מבורכת. מן הראוי שרופא העובד בארץ כלשהי יכתוב סיכומים ומכתבים ויתקשר עם המטופלים ללא שגיאות של השפה הרשמית.

21.08.2020, 14:11

נהדר זה רק לטובת הרופאים והשתלבותם בעבודתם בכלל ממליץ לכל רופא שלמד בחו"ל ועבר את הבחינה ולפני כניסתו לסטאז..כל הבכוד בהצלחה

מדובר באפליה מגדרית, אין לזה שם אחר. הרופאים הערבים אחרי שסיימו לימודים ועמדו בבחינות בישראל, צריכים לעבור עוד מכשול של "הכרת תרמינולוגיה והכרת נהלים, וכמובן גם בחינת שפה". כך קבע משרד הבריאות.
והאם כול האחרים מסיימי הלימודים בחו"ל שולטים בעברית ? מכירים טרמינולוגיה או נהלים שקיימים בארץ ? כרופא שנים רבות התשובה היא לא.
אם היו מחליטים לעשות זאת לכלל הרופאים הצעירים שחוזרים מלימודים בחו"ל הרי שזה אכן מבורך, אולם לעשות זאת רק למגזר מסויים זאת אפליה חמורה שמחייבת פניה למערכת המשפט. גם על הר"י לפנות מיד נגד משרד הבריאות ומערכת המשפט ולשנות את ההחלטה.
ועוד-בכול קבוצה, במשך חודש, ניתן להכשיר 25 מועמדים. אבל יש מאות מועמדים שיכולים להתחיל סטאז' כבר מחר. עכשיו עם הקורס ניתן יהיה לעכב את הרופאים הצעירים חודשים ואולי לגרום שלפחות חלקם יחפשו מקומות אחרים לעבוד בהם, לא פה
ושאלה - רופא שאינו דובר ערבית לא עובד במגזר ? ורופא שאינו דובר יידיש לא עובד באזורי החרדים? רק רופא ערבי שרוצא לעבוד עם יהודים צריך לדעת עברית ?
בושא ואפליה. מדוע זה לא עולה מיד לבג"צ

אנונימי/ת
21.08.2020, 21:35

תוכל לתת הפניה לאותה דרישה של משרד הבריאות שאתה מציין?
כי זה לא מצוין כאן בכתבה כלל.

22.08.2020, 09:18

אבל לפי מה שהבנתי זה לא קורס חובה נכון? זה אופציונלי?

קראו שוב את הסעיף האחרון של הכתבה

אנונימי/ת
22.08.2020, 21:26

קראתי שוב את הסעיף האחרון. אין שום ציון של דרישת משרד הבריאות. הקישור מפנה לטופס כללי של רישום להשתלמויות. לא כתוב בשום מקום שיש חובה לבצע קורס כזה.
לאור ההאשמות הקשות שאתה מציין, מן הראוי שתפנה למקור המוכיח זאת.

אנונימי/ת
02.07.2021, 09:30

הכל אפלייה.גזענות ובגלל הכיבוש